Personeelsfeest of klantendag op komst, Bespaar 80% belasting!

De werkkostenregeling, besparing nummer 1!

Wanneer uw familiedag, kerstborrel of klantendag een overwegend zakelijk karakter heeft en op uw eigen locatie/werkplek (lees: de plekken waarvoor u ARBO technisch verantwoordelijk bent) wordt gehouden, dan wordt dit vrijgesteld en komt dit niet ten laste van uw vrije ruimte. Hierover hoeft u ook geen 80% eindheffing te betalen. Dit levert u een enorme besparing op!

Slim: plan een personeelsfeest na uw klantendag! Besparing nummer 2!

Uw klantendag was een succes. De locatie was omgetoverd, meubilair geplaatst, en aan alle extra's was gedacht. Zonder uw personeel had dit niet gekund! Waarom plant u niet meteen daarna een personeelsfeest? Met duidelijke afspraken gemaakt met toeleveranciers kunt u inzichtelijk maken dat 95% van de kosten voor de klantendag gemaakt zijn. Enkel het consumptieve deel (eten/drinken) moet u dan nog onder brengen in de vrije ruimte van de WKR. Creativiteit loont!

Rekensom

Er is een simpel rekenvoorbeeld om te berekenen of je voordeliger uit bent door gebruik te maken van de werkkostenregeling. Met de werkkostenregeling mag je 1,2% van de totale fiscale loonsom van de organisatie uitgeven aan vergoedingen en verstrekkingen

U heeft bijvoorbeeld 10 werknemers in dienst met een gemiddeld jaarsalaris van €30.000,- per jaar, dat komt neer op een fiscaal loon van €300.000,- per jaar. De vrije ruimte waar u gebruik van kunt maken bedraagt dan 1,2% x €300.000 = €3600,-. Daarmee kunt u per maand €300,- (3600/12) besteden aan belastingvrije verstrekkingen en vergoedingen.

Geen zorgen, besparing en 1 aanspreekpunt.

Wij realiseren ons dat u nu nog niet ziet hoe uw locatie een feestlocatie kan worden en dat u liever niet 10 partijen te woord staat voor het opvragen van de beste offertes, om dan vervolgens met de overgebleven partijen samen te gaan werken om een onvergetelijke top klantendag en personeelsfeest op te zetten. Want eerlijk is eerlijk, besparing is mooi meegenomen, maar de beleving blijft uiteindelijk hangen.